Belediye Başkanı: Ben Terim'in bir ayda aldığı maaşı 5 yılda almadım

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜRGÜP Belediye Başkanı Bekir Ödemiş önceki akşam televizyon haberlerinden sonra telefon ediyor: ?İsyan ediyorum' diyor. ?Neye?' diye soruyoruz:

?Milli Takım'la ilgili sorumluların aldıkları maaşı duyunca...' diyor. ?Ben bir Anadolu kentinin belediye başkanıyım, ikinci kez seçildim. İTÜ mezunuyum, master'ım var. Bölgemin turizmine katkı yapacak projeler yapıyorum, bunlara imza atıyorum. Ancak beş yılda aldığım maaş Fatih Terim'in bir aylık maaşı kadar bile değil. Bize günah değil midir? İsteyene bordromu göndereyim. Biz vatansever değil miyiz? 78 yaşındaki annem bile milli takıma verilen primleri ve maaşları duyduğunda ?Vay anasını' diyerek ağladı.'

7 yıldan beri belediye başkanlığı yaptığını söylerken, Hacettepe Üniversitesi'nin dörder yıllık inşaat ve bilgisaar bölümlerinin açılması projesinin YÖK'ten çıktığını, mimar Doğan Tekeli'nin hazırladığı Ürgüp Kayakapı Mahallesi'nin restorasyon projesini anlatırken ise heyecanlanıyor. Turizmci Cem Kınay'ın başlattığı ve Ürgüp Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen proje gerçekte ?Yüzyılın Projesi' sayılıyormuş. UNESCO ilk kez böyle bir projeye hibe olarak sembolik 55 bin dolar dolar vermiş. Beş yılda tamamlanacak projenin 30 milyon dolara bitirileceği hesaplanıyor.

?Uluslararası Kongre Merkezi'nin yapımının %65'i bitmiş, kalanı tamamlamak için şimdiki Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç söz vermiş.

....

Yalçın Bayer/Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber